Gedragstherapie

Toont jouw hond ongewenst gedrag? Blaft hij op verkeerde momenten, jankt hij de boel bij elkaar als je niet thuis bent? Is je hond angstig voor mensen of andere dieren en weet je niet meer wat je er zelf aan kunt doen?
Heb je een hond overgenomen, maar sta je voor onvoorziene avonturen en twijfel je nu of je het juiste hebt gedaan?

 

Ik help jou graag!

 

Wist je dat agressie bij een hond vaak voortkomt uit angst. Dat overmatig blaffen negen van de tien keer door ons zelf in stand wordt gehouden?

Gedragstherapie

Laten we samen de balans met je hond herstellen!

Gedragstherapie

Tijd voor een nieuwe aanpak, waarbij we met veel liefde en geduld nieuwe inzichten gaan creëren!

Laten we samen de balans met je hond herstellen!

 

Wat zorgt er voor dat het probleemgevende gedrag van jouw hond is ontstaan?  Als we weten waar het probleemgevende gedrag vandaan komt en wat het gedrag in stand houdt, dan kunnen we gericht werken aan een goede blijvende oplossing.

 

Samen werken aan het gedrag van je hond is ook werken aan jezelf: welk gedrag vertoon ik, waardoor mijn hond reageert? Het loslaten van de controle, begrip voor de hond, het leren begrijpen wie de hond is, zijn taal begrijpen. Het zijn allen een groot onderdeel bij de opvoeding en omgang met de hond. Daar kan nog wel eens iets mis gaan, iets wat je misschien zelf over het hoofd ziet.

Ik help je met de inzichten die je nodig hebt om te bouwen aan de vertrouwensband met je hond.

Mens en hond kunnen geweldig leren samenwerken!

Dit doen we door het vertrouwen met je hond te herstellen, inzichten te creëren en te oefenen. We gebruiken daarvoor een positieve benadering, waarbij jouw eigen innerlijke rust een rol gaat spelen en we de hond juist belonen bij positief gedrag, iets wat vaak vergeten wordt.

 

Veel honden die ik behandel ervaren namelijk stress, omdat er teveel van hen wordt verwacht op menselijk niveau en te weinig op de eigen ‘hondse manier’. De honden begrijpen ons dan niet en wij hen vaak ook niet, ik help je graag het gedrag van je hond te begrijpen, zodat dat wederzijdse begrip kan ontstaan!

Gedragstherapie

Ik help jou graag met gedragstherapie je band met je hond te herstellen!

Gedragstherapie

Mens en hond kunnen geweldig leren samenwerken!

 

Door begrip te krijgen voor wat je hond nodig heeft én wat hij aan kan, door te respecteren wie hij is en hem de ruimte te geven om een hond te zijn!

 

Herstel de band met je hond en geniet weer van jullie samen zijn!

 

Hoe ziet een consult gedragstherapie er uit?

Een consult gedragstherapie begint met een vragenlijst, welke je invult en instuurt.

We plannen een gesprek bij jou thuis, doen eventueel wat testen met de hond en afsluitend ontvang je een advies.

Vervolgens krijg je van mij schriftelijk een adviesbrief en behandelplan.