Welkom bij mijn praktijk ‘Pure Aandacht’!

Mijn naam is Cynthia de Knegt- Zwetsloot en als Kynologisch Gedragstherapeute help ik jou weer een goede band op te bouwen met jouw hond.

 

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als activiteitenbegeleidster voor ernstig meervoudig gehandicapten. In dit werk verloopt veel contact middels energie, het aanvoelen van de persoon. Ik vond het mooi werk, maar ik miste iets, een doel.. een passie. Het gevoel te doen wat ik écht wilde! Ik ging een intense zoektocht aan, op zoek naar wie ik was, op zoek naar datgene wat mij blij zou maken.

 

Cynthia de Knegt

Van je passie je werk maken

Cynthia de Knegt
Cynthia de Knegt

Naast mijn werk had ik altijd al een passie, iets wat ik met veel liefde deed, werken met dieren! Op de één of andere manier wist ik wat een dier nodig had, zelf niet altijd beseffend hoe bijzonder dat was. Men wist mij iedere keer te vinden voor advies en geregeld hielp ik anderen bij de opvang van hun hond, heerlijk vond ik dat. Ook trainde ik mijn eigen hond, schapendrijven was een geweldige bezigheid en meer en meer merkte ik dat de verbinding tussen mens en dier eigenlijk het belangrijkste van de training was.

Daarnaast ving ik andermans honden op in mijn eigen gezin, omdat de eigenaren niet meer wisten hoe ze verder moesten. Tijdens mijn zoektocht werd het mij meer en meer duidelijk dat mijn hobby, mijn passie, wel eens dé loopbaan- verandering zou kunnen zijn, waar ik zo naarstig naar op zoek was!

De verbinding tussen mens en hond, die is belangrijk

Ik startte met een opleiding gedragstherapie voor honden, en alles in mij wist dit is het!

Ook volg ik de opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy, deze kennis wil ik gaan inzetten in mijn coaching, zodat je leert meer ‘mindful’ met je hond om te gaan, wat de band met je hond zal versterken.

Als aankomend Reiki Master heb ik straks ook nog eens de kennis om jou te leren, wanneer je dat wenst, hoe je Reiki kunt inzetten om je hond te ondersteunen.
Mijn coaching, als honden gedragstherapeute, is gericht op een positieve benadering naar je hond, met de jaren heb ik geleerd dat straffen geen enkel nut heeft en dat de ‘roedel leider- techniek’ toch ook wel achterhaald is. Veel belangrijker is jouw band met je hond. De hond mag heus gestimuleerd worden tot samenwerken!

 

Cynthia de Knegt
Cynthia de Knegt

Positieve benadering naar je hond

Samen kijken we naar wat jouw situatie nodig heeft en welke gedragspatronen er in geslopen zijn, waardoor de band met je huisdier uit balans is geraakt.

Voel je vrij contact met mij op te nemen, zodat we kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn, ik help je graag!

 

Tot snel!

 

Cynthia